Eğitim Sitesi

Ilım Nedir? Ilım Hakkında Kısaca Bilgi

Ilım Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Ilım:

Ekinoks, Gece ve gündüz uzunluklarının eşit olduğu zaman. Güneş, gök ekvatorunu geçerken yılda iki kez oluşur. Biri 21 Mart'ta ilk bahar ılımı, diğeride 23 Eylül'de sonbahar ılımı.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Yıldız: 1. Uzaydaki "bulutsu" denilen gaz ve toz yığınlarının bir araya gelip sıkışmasıyla meydana gelen genellikle küresel yapıda olan gökcisimleridir. Yıldızlar canlılar gibi doğar, yaşar ve ölürler. Ömrü biten yıldızlar uzay boşluğunda şiddetli bir patlamayla dağılır. Isı ve ışık yayan yıldızlar farklı renklere sahip olabilirler. Renkler yıldızın sıcaklığı hakkında bilgi taşır. Sıcak yıldızlar mavi ya da beyaz, orta sıcaklıktakiler sarı, soğuk yıldızlar ise kırmızı renkte görülür. 2. Çekirdeklerinde meydana gelen termonükleer tepkimeler sayesinde enerji yayan, büyük oranda gazdan oluşan gökcisimleri. 3. Yıldız yoğun ve ışık saçan bir plazma küresidir.

    Yıldızlar Arası Madde: Yıldızlar arasındaki uzaya dağılmış olan toz, gaz gibi maddelerin bütünü.

    Akşam Kızıllığı: Gün batarken ve battıktan sonra ufkun kızıl hali.

    Uydu Sinyalleri: Uzay araçlarının gönderdiği sinyalleri düzenleyen teknoloji daha sonra uydu televizyonlarındaki ses ve görüntü sinyallerinin düzenlenmesinde kullanılmaktadır. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü