Eğitim Sitesi

İletişim Nedir? İletişim Hakkında Kısaca Bilgi

İletişim Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İletişim:

Bir yerden, bir kişiden, bir makineden bir başkasına, herhangi bir ortamdan yararlanarak bilgi gönderme işlemidir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İletişim:

Kişilerin duygu, düşünce ya da fikirlerini çeşitli yollarla başkasına aktarmasına iletişim denir.

İletişimde kişinin konuşma biçimi, seçtiği sözcükler, ses tonu, beden duruşu, jest ve mimikler önemlidir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İletişim:

En az iki kişi arasındaki karşılıklı düşünce ve bilgi alışverişi.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak İletişim:

Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak İletişim:

Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol ve baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon, radyo, televizyon gibi iletişim araç ve gereçlerinden yararlanarak bir kimseden başka bir kimseye iletimi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak İletişim:

Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak İletişim:

Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak İletişim:

1- Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon.

2- Telefon, telgraf, televizyon, radyo vb. araçlardan yararlanarak yürütülen bilgi alışverişi, bildirişim, haberleşme, muhabere, komünikasyon.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak İletişim:

Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak İletişim:

Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol ve baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon, radyo, televizyon gibi bildirişim araç ve gereçlerinden yararlanarak bir kimseden başka bir kimseye iletimi.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Volkanik Göller: Volkanik patlamalar ile oluşan çanaklardaki göllerdir. Krater gölü, kaldera gölü ya da maar gölü gibi çeşitleri vardır.

    Boylam: 1- Dünya üzerindeki her hangi bir noktanın başlangıç meridyenine olan uzaklığının açı cinsinden değerine Boylam denir. Derece, dakika ve saniye olarak ifade edilir. 2- Dünya üzerinde herhangi bir noktayla, Londra yakınındaki Greenwich Gözlem Evi'nden geçen meridyen arasındaki paralel yayının açı cinsinden değeri. 3- Dünya üzerindeki herhangi bir noktanın başlangıç meridyenine olan uzaklığının açısal değeridir. Q açısı, D noktasının başlangıç meridyenine olan uzaklığının açı cinsinden değeridir ve D noktasının boylam derecesini verir. Örnek : D noktasına ait Q açısının değeri 30 derece ise, D noktasının boylam derecesi 30° dir.

    Yapay Liman: Yapay liman, gemi, tekne vs. gibi deniz araçlarının park yeri, gemilerin kargolarını boşaltıp yüklediği ticaret merkezi, vinç barındıran ve genellikle gümrük de bulunduran tesislerdir. Ekonomik olarak gelişmiş yerlerde kuruludur. Liman trafiğinde akaryakıt, özellikle petrol trafiği büyük yer tutar. Genel liman ve özel liman olarak ikiye ayrılır. Genel limanlar her tür yük trafiğine açıktır. Özel limanlar belirli maddelere özgüdür. Yapı olarak ise limanlar doğal koylarda veya dalgakıranla korunan kıyılardakiler, akarsu ve göl limanlarıdır. Türlere göre yükleme boşaltma tesisleri de değişiklik gösterir.

    Çizgisel Hız: Dairesel hareket yapan Yerküre üzerindeki bir noktanın birim zamanda eksen üzerindeki yer değiştirme hızıdır. Çizgisel hız, dünyanın küreselliği nedeniyle Ekvator'da en fazladır, kutuplara doğru azalır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü