Eğitim Sitesi

İletim Planlayıcısı Nedir? İletim Planlayıcısı Hakkında Kısaca Bilgi

İletim Planlayıcısı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak İletim Planlayıcısı:

TUISO'nun rollerinden biri. TUISO, bu rolü kapsamında İletim Şebekesinin kısa ve orta dönem planlaması ve geliştirilmesi konularında Enerji Sistemi İşletmecisine karşı sorumludur.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Kapasite: Bir üretim ünitesi veya santralın imalatçı tarafından belirtilen koşullar altında verebileceği elektrik gücü.

    Enerji Teminine İlişkin Karakteristikler: Bunlar, enerji temininin / ikmalinin özelliklerini ve tüketici tercih kriterlerini belirler. (Örneğin; ekipmanların güvenilirliği, bakım ve onarım hizmetlerinin kalitesi, işletme esnekliği ve güvenliği, yatırım ve yer ihtiyacı, konfor, enerji fiyatı ve ödeme koşulları, çevre korunması vs.)

    Kullanıcı: Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarına ya da Doğrudan Bağlı Üretim Santrallarına sahip tüm Enerji Üreticileri, tüm Lisanslı Hizmeti Sağlayıcıları, Dağıtım Hizmeti Sağlayıcıları, ve Doğrudan Bağlı Tüm Tarife Dışı Müşteriler ve onlara bağlı olan Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcıları. Bu terim, yerine göre, Şebeke Kodu'nun kendilerine uygulandığı tüm kişiler anlamına gelir.

    Elektrik Şebekesi/Sistemi: Elektrik enerjisinin üretim, iletim, dağıtım, transformasyon ve tüketim noktaları arasında bağlantı sağlayan hat grupları ve diğer elektrik donanımından oluşan sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü