Eğitim Sitesi

İkincil Durak Nedir? İkincil Durak Hakkında Kısaca Bilgi

İkincil Durak Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak İkincil Durak:

Makamın ara ve asma karar sesi.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    12 Ton Müziği: Her notanın aynı sayıda çalındığı, kendine özgü matematik kurallarıyla bestelenen müzik.

    Chaconne: (Şakon) (İtal. Ciacona) 1- İspanyol kaynaklı olduğu sanılan bir dans. Aslında 4/4 ölçüdedir. Sanat müziğinde kullanılışı, pes alanda tekrarlanan 3/4 ölçüdeki motif üzerine çeşitlemelere dayanır. Passacaglia'ya benzer. 2- Barok süitlerinin (küçük dans parçalarının) çok sevilen bir bölümünü oluşturan dans parçası.

    Usul: Türk müziğinde çeşitli zamanların belli bir şekilde sıralanmasıyla meydana gelen, belli kalıplar halindeki sayı veya vuruş guruplarıdır.

    Ses: 1- Herhangi bir cismin titreşiminden dolayı çıkan ses dalgalarının hava aracılığıyla kulağımıza ulaşmasına ses denir. İnsan kulağı 20 ve 20.000 Mhz arasındaki sesleri duyabilmektedir. Sesler birbirinden Ses Rengi (Tını ) ile ayrılır. Her sesin kendine göre özelliği vardır. Kalın veya ince olması Yükseklik, kuvvetli veya kısık olması Gürlüktür. 2- Titreşimli bir kaynaktan çıkan, belirli bir ortamda uzunlamasına dalgalar biçiminde yayılan basıncın etkisiyle kulağın algıladığı duyu. 3- Bir cismin titreşiminden meydana gelen dalgaların hava yolu ile kulağımıza ulaşmasına denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü