Eğitim Sitesi

İhlal Nedir? İhlal Hakkında Kısaca Bilgi

İhlal Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İhlal:

Çiğneme, bozma.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İhlal:

1- Bozma, zarar verme.

2- Yasa ve düzene uymama.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak İhlal:

Yasa ve düzene uymama. Bozma, zarar verme.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak İhlal:

Bozma, zarar verme. Yasa ve düzene uymama.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Pehlivan: Sapları orta uzunlukta, başaklar beyaz, Dane, dış görünüş olarak Bezostajaya benzer fakat rengi daha koyu kırmızı olup taneleri daha iricedir. Ekmeklik kalitesi iyidir. 1000 tane ağırlığı 36-37 gramdır. Yapay ve doğal koşullarda sarı pasa dayanıklı, sürmeye hassas, kahverengi pasa toleranslı kırmızı yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Sham-1: Bitki boyu 100-105 cm, Başakları kırmızı siyah kılçıklı, Daneleri amber renkli, camsı, 1000 tane ağırlığı 50 gramdır. Orta erkenci bir çeşittir. Yatmaya dayanıklı, soğuğa orta derecede dayanıklıdır. Kahverengi pasa orta derecede hassas, septoria'ya toleranslı makarnalık buğday çeşidi.

    Bezostaja: Kılçıksız, beyaz-çıplak kavuzlu, sert kırmızı taneli, Rusya'dan yurdumuza getirilen, yatmaya, kışa, sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, ekmeklik kalitesi iyi, bin dane ağırlığı 45 gr. civarında, Orta, Doğu, Güneydoğu, Trakya Bölgelerinde yetiştirilen, birçok tarım işletmesinde tohumluk olarak üretilen Anadolu kırmızı sert buğday çeşidi.

    Çelik: Bitkinin kök, gövde, sap, dal, ve yaprak gibi bölümlerinden kesilen ve yeniden köklenme yeteneği taşıuyan canlı parçalardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü