Eğitim Sitesi

İhfa Nedir? İhfa Hakkında Kısaca Bilgi

İhfa Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İhfa:

Gizlemek.

 

Hukuk Terimi Olarak İhfa:

Saklama

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak İhfa:

1. Gizlemek.

2. Bazı Kur'an harflerinin gizlenerek okunması.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Hac: Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek, ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; Mekke'de bulunan Allah'ın evi olan Kabe'yi ve civarındaki kutsal olan özel yerleri, belirli vakti içinde, usulüne uygun olarak ziyaret etmek demektir. İslam'ın beş şartından biridir. Hac yapanlara hacı denir. Parası olan ve gücü yetenlerin ömürlerinde bir defa hac yapmaları farzdır.

    Muhrim: Hac veya umre ibadetini yapmak için "ihram"a giren kimseye ihramda bulunduğu sürede verilen isimdir.

    Ayetel Kürsi: Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm Lâ te'huzühû sinetün ve lâ nevm Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi ya'lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey'in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm 255 Allah O'ndan başka İlah yoktur Diridir, Kaimdir O'nu uyuklama ve uyku tutmaz Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır Onların korunması O'na güç gelmez O, pek Yücedir, pek büyüktür (Bakara Suresi 255 Ayettir)

    Mîzan: 1- Ölçü aleti, tartı, terazi. 2- Doğru ve yanlışın, hak ve batılın, zulüm ve adaletin, iyilik ve kötülüğün farkını bildiren hüküm. 3- Ahirette insanların günah ve sevaplarının, iyilik ve kötülüklerinin tartılacağı manevi terazi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü