Eğitim Sitesi

iPod®-Ready Nedir? iPod®-Ready Hakkında Kısaca Bilgi

iPod®-Ready Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak iPod®-Ready:

iPod'unuza kolayca bağlanacak ve müziğinizi yüksek kaliteli harici hoparlörlerle çalacak şekilde tasarlanmıştır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği): Polarize 3D teknolojisi ile ekranda yan yana yada üst üste konulmuş biraz farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün TV tarafından üst üste konularak pasif gözlüklerle iletilmesine denir. Aynı anda tam ekran olarak iki kanalı birden izlemeyi sağlayan TV teknolojisidir. Bu teknoloji aynı zamanda multiplayer oyunları da daha gerçekçi ve zevkli oynamayı sağlar. (iki oyuncu kendi oyunlarını tam ekran olarak görebilir.) İzleyiciler özel gözlükle kendi kanalını izleyebilir. Telsiz kulaklıkla da yayının sesini alır. Mesela evde eşlerden birisi maç izlerken diğeri aynı anda dizi izleyebilir.

    PIN Kodu (Personal Identification Number): Kişisel Kimlik Numarası. Kablosuz cihazlar kapsamında PIN, bir aramayı veya veri iletimini tamamlamak için SIM kartla birlikte kullanılan bir koddur.

    Standard Definition (SD): İngilizce olan “definition” kelimesinin karşılığı olarak “çözünürlük” kelimesi kullanılmaktadır. Dolayısıyla SD görüntü, “standart (normal) çözünürlüğe sahip görüntü” anlamındadır. Normal Tv yayınlarının, dvd, divx ve vcd filmlerin SD görüntüler olduğudur.

    ETSI: Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü. Avrupa'da telekomünikasyon standartlarını belirleyip, gözeten kurum. GSM ve UMTS ağlarında protokol ve iletim metodlarını bu kurum belirliyor. (European Telecommunications Standarts Institute)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü