Eğitim Sitesi

Hue Nedir? Hue Hakkında Kısaca Bilgi

Hue Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Hue:

Bu tanım kırmızı, sarı, yeşil, mavi gibi renk skalasındaki değişik dalga boylarını anlatır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Hue:

Temel renklerin bütün oranını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Hue aynı zamanda sadece sizin kullandığınız rengi ifade eden bir parçadır. İçinde Hue nun bir parça olduğu bir renk geçişi kullandığınızda gökkuşağı efektleri oluşturabilirsiniz.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Hue:

Özellikle NTSC kodlu yayınlarda renk varyasyonu ayarını yapmanızı sağlar. Türkiye’de satılan birçok modeled bu ayar bulunmamaktadır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Türbe (Kümbet): Her iki terimde Türk-İslam mezar yapılarına verilen adlardır. Türbe ve kümbetler genellikle silindirik, çokgen veya kare planlı olarak inşaa edilmiş kubbe veya külahla örtülmüş yapılardır. Kümbet ve türbe terimleri aslında aynı yapı türü için kullanılmakla birlikte ayırıcı özellikleri kümbetlerin piramidal veya çokgen külahla, türbelerin ise kubbe ile örtülmeleridir. Kümbet terimi daha çok Osmanlı öncesine ait mezar yapıları için kullanılmaktadır. İlk kümbet yapısı 1006-1007 yıllarında Kuzey İran'da inşaa edilen Kümbet-i kâbustur. Bu tür anıtsal mezarlar için Batı kültüründe kullanılan terim "mausoleun" dur.

    Akım: Sanatta, siyasette veya düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz. Fovizm, Empresyonizm ve Kübizm gibi sanat görüşleri.

    Fotoğraf: Görüntünün(ışığın) bir mercekler sistemi aracılığıyla eczalı duyar kart üzerinde sabitleştirilmesiyle oluşan resimdir.

    Tümülüs: Yığma toprak tepeden oluşan, içerisinde mezar odası bulunan tepe mezar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü