Eğitim Sitesi

Hoparlörlü Telefon Nedir? Hoparlörlü Telefon Hakkında Kısaca Bilgi

Hoparlörlü Telefon Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Hoparlörlü Telefon:

Bir mikrofon ve hoparlör, araba kullanırken veya başka işlerle uğraşırken elleriniz serbest sohbet etmenizi sağlayan harika özelliklerdir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Tri-Band: Cep telefonunun GSM 900, GSM 1800 ve GSM 1900 gibi üç farklı frekans bandında çalışabilmesi.

    Kontrast Oranı (Contrast Ratio): Kontrast kelimesi zıtlık anlamına gelir. Ekrandaki tam beyaz ile tam siyahın birbirlerine olan parlaklık oranına “kontrast oranı” denir. Siyah değerler ortam ışığından fazlasıyla etkilendiği için bazı firmalar kontrast oranı ölçümlerini karanlık odalarda yaparlar. Daha yüksek kontrast değeri olan ürünlerde renkler daha canlı görünür. Ancak tüm markaların ölçümleri aynı koşullarda yapılmadığı için, üreticilerin açıkladığı kontrast oranı değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

    Blu-Ray: Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan bu yeni HD DVD formatı, büyük üreticilerin ve film stüdyolarının tümü tarafından desteklenmektedir.

    Otomatik Ses Kontrolü: Kanal değiştirirken, televizyonun farklı kanallardaki yükselen ve alçalan faklı ses düzeylerini otomatik olarak algılayıp aynı seviyeye ayarlamasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü