Eğitim Sitesi

Honour Nedir? Honour Hakkında Kısaca Bilgi

Honour Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Honour:

Oyuna başlama şerefi. Bir çukur oynanırken oyuna başlama yerinden ilk vuruşu yapma hakkıdır. İlk başlangıç vuruşu kura ile tespit edilir. Devam eden çukurlardaki başlangıç vuruşunu bir önceki oyunu kazanan oyuncu yapar. Beraberlik halinde bu oyuncunun honour hakkı devam eder. İki kişiden fazla gruplardaki sıralama, iyi skoru tutturan oyuncudan kötü skoru tutturan oyuncuya doğru devam eder.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Dog - Leg Hole: Fairway'in green'e daha yakın olan bir kısmının normal doğrultusunu değiştirerek, sağ yada sola doğru bir kıvrım yapmasıyla meydana gelen fairway şeklidir.

    Driving Rance: Fairway'ler dışında, club'ları düzgün kullanabilme antremanlarının yapıldığı ve genelde 300 metre uzunluğundaki eğitim alanlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü