Eğitim Sitesi

Hole Nedir? Hole Hakkında Kısaca Bilgi

Hole Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Hole:

Green’de topun içerisine sokulduğu çukurdur. Çukurun çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm’dir. Çukurun içine bir kovan yerleştirilecekse kovanın üst ağzı, eğer toprak yapısı engellemiyorsa, çimen düzeninden en az 25 mm aşağıya gömülü bulunacaktır. Çukur kovanın dış çapı 108 mm’yi aşmamalıdır.

Hole: Golf sahasında teeing ground ile başlayan fairway’le devam eden green ile son bulan 18 oyun yerinden biri olup, numarasına göre isimlendirilir. (5. çukur, 10. çukur v.s.)

 

    Benzer Golf Terimleri

    Address: Golfçünün vuruşa başlamadan önce alması gereken duruştur.

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Albatros: Bu terim Britanya'da bir delik için par sayından üç eksik olan skordur. ABD'de bu terim double eagle olarak bilinir. Sadece par sayısı dört ve beş olan delikler için geçerlidir.

    Sweet Spot: Club üzerindeki ideal vuruş alanıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü