Eğitim Sitesi

Hizmet Ücreti Nedir? Hizmet Ücreti Hakkında Kısaca Bilgi

Hizmet Ücreti Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Hizmet Ücreti:

Bir banka veya kredi kartı dağıtıcısı gibi bir kurum tarafından yürütülen idari hizmetlerin ücreti.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hizmet Ücreti:

Yapılan işin veya hizmetin parasal karşılığı.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Reyting: İhraçcıların (şirket, devlet, vs.) ihraç ettikleri borç niteliğindeki menkul kıymetlerin (tahvil, finansman bonosu vs.) anapara ve faizini zamanında geri ödeme yeterliliğine ne ölçüde sahip olduklarını göstermek amacıyla bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan değerlemedir.

    Yüksek Riskli Yatırım Fonu: ("Hedge Fon" karşılığı olarak SPK'nın Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'ne eklemeler yapan değişiklik taslağında öngörülen ifade): Belirli kısıtlamaları en aza indirgenmiş, mümkün olduğunca esnek yatırım stratejisi izlenebilen bir yatırım fonu türünü ifade etmektedir. Hedge fonların normal yatırım fonlarından temel farkı, açığa satış yapabilme ve borçlanabilme (borç alınan kaynakla yatırım yapabilme) olanaklarıdır. Bununla birlikte hedge fonlar sayesinde yatırımcı, kısa ve uzun pozisyon alabilmekte, arbitraj stratejileri uygulayabilmekte, değerinin altında fiyatlanmış bir menkul kıymeti aynı anda hem alıp hem satabilmekte, opsiyonlara veya tahvillere yatırım yapabilmekte ve düşük risk altında yüksek getiri elde etme imkanı taşıyan her türlü piyasada yatırım yapabilmektedir.

    Boğa Piyasası: Piyasada hisse senedi fiyatlarının sürekli olarak yükseldiği dönem.

    Merkezi Kayıt Kuruluşu: Türkiye'de ihraç edilmiş kaydi sermaye piyasası araçları için merkezi saklama kurumu faaliyetlerini yürütmek ve tüzel kişiliği bulunan yatırımcıları Koruma Fonu'nu temsil ve idare etmekle görevli kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü