Eğitim Sitesi

Hizmet Nedir? Hizmet Hakkında Kısaca Bilgi

Hizmet Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hizmet:

Bir ihtiyacı veya talebi karşılamak için yapılan iş ya da harcanan emek gibi maddî varlığı olmayan, üretildiği anda tüketilen ekonomik faaliyet.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hizmet:

İnsanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan işlere hizmet denir. Hizmetler ikincil ihtiyaçların karşılanmasına yöneliktir. Hizmet, turizm, adalet, ulaşım, eğitim, sağlık, sanat, spor gibi alanlarda insanların ihtiyaçlarını karşılar.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hizmet:

Görev, iş (Örnek: Askerlik hizmeti). Gereksinimleri karşılama ve üretildiği anda tüketilme özelliklerine sahip her türlü etkinlik.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Hizmet:

Banka, hastane, doktor, eğlence yerleri, okullar gibi kuruluşların verdiği her zaman karşılığında bir bedel ödenmeyen elle tutulamayan, gözle görülemeyen ürünler.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kır Oteli: Bölgesel ya da kırsal nitelikteki otel.

    Yarım Pansiyon: Yatak, kahvaltı ile ögle veya akşam yemeklerinden birini içeren konaklama tarifesi. Kısaltılmış sembolü "hb" dir.

    Studio Room: Yatağa dönüştürülebilir iki divan veya kanepesi bulunan bir oturma odası(Executive room olarak da adlandırılır).Bu tip odalarda özel iş toplantıları veya küçük çapta kokteyl verilebilir.

    TÜRSAB: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü