Eğitim Sitesi

Hizmet Nedir? Hizmet Hakkında Kısaca Bilgi

Hizmet Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hizmet:

Görev, iş (Örnek: Askerlik hizmeti). Gereksinimleri karşılama ve üretildiği anda tüketilme özelliklerine sahip her türlü etkinlik.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hizmet:

İnsanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan işlere hizmet denir. Hizmetler ikincil ihtiyaçların karşılanmasına yöneliktir. Hizmet, turizm, adalet, ulaşım, eğitim, sağlık, sanat, spor gibi alanlarda insanların ihtiyaçlarını karşılar.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Hizmet:

Banka, hastane, doktor, eğlence yerleri, okullar gibi kuruluşların verdiği her zaman karşılığında bir bedel ödenmeyen elle tutulamayan, gözle görülemeyen ürünler.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hizmet:

Bir ihtiyacı veya talebi karşılamak için yapılan iş ya da harcanan emek gibi maddî varlığı olmayan, üretildiği anda tüketilen ekonomik faaliyet.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Toplum: Tarihi bir süreç boyunca yasalara uyarak bir arada yaşayan insanlar topluluğu, cemiyet.

    Ahidname: Bir şeyin yapılması için söz verildiğini gösteren belge.

    Sinop Baskını (1853): Sinop Osmanlı Devleti'nin Karadeniz ve Kırım'a yaptığı seferlerde üs hizmeti görüyordu. Rusya Kırım savaşı sırasında ani bir baskınla Sinop'ta bulunan Osmanlı donanmasını yaktı. Amacı; savaş sırasında Karadeniz kıyısındaki topraklarının güvenliğini arttırmaktı. İngiltere ve Fransa Kırım savaşı sırasında Osmanlının yanında yer aldı. 1856 yılında Paris antlaşması imzalandı. Bu antlaşma ile; 1 - Osmanlı Devleti Avrupa devleti sayıldı. 2 - Toprak bütünlüğü Avrupa devletlerinin garantisi altına alındı. 3 - Karadeniz tarafsız hale getirildi. Not: Bu durum Osmanlı Devleti'nin kendi topraklarını, kendi gücüyle koruyamayacak hale geldiğini ve Osmanlıların Karadeniz'deki egemenliğinin sona erdiğini gösterir.

    Has: Hükümdara özgü olan. Osmanlı Devleti'nde yıllık geliri 100.000 akçeyi aşan dirlik. Has, padişah ve yüksek dereceli memurlara verilmekte idi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü