Eğitim Sitesi

Hisar Nedir? Hisar Hakkında Kısaca Bilgi

Hisar Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hisar:

Geniş surlarla çevrilmiş kale.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hisar:

Bir şehrin veya önemli bir yerin korunması için taştan yapılmış, yüksek duvarlı ve kuleli, çevresinde hendekler bulunan küçük kalelere hisar denir.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Hisar:

Sağlam surlarla çevrili küçük kale.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hisar:

Bir kenti korumak için taştan yapılmış yüksek duvarlı ve kuleli, etrafında hendek bulunan küçük kale.

 

İnşaat Terimi Olarak Hisar:

Eskiden taştan yapılan kuleli ve yüksek duvarlı küçük kale.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Mozaik: Küçük boyutlu renkli cam ya da taş parçacıkların ıslak harç içine birbirlerine bitişik olarak yerleştirilmesiyle oluşturulan resim veya bezeli yüzey.

    İskân: İnsanları bir yere yerleştirme, yurtlandırma.

    Gulam Sistemi: Savaşlarda ganimet olarak alınan genç erkek tutsaklardır. Büyük Selçuklu Devleti'nde gulam olarak orduya alınır ve sıkı bir eğitimden geçirildikten sonra aynı adı taşıyan ordunun neferleri arasına katılırlardı. Yaya olarak hizmet verir ve maaş alırlardı. Gulam: Köle, uşak anlamına gelmektedir.

    Bağlaşma Devletleri (İttifak Devletleri ): Sanayi Devrimi'ni gerçekleştirdikleri halde ulusal birliklerini geç tamamlayan Almanya ve İtalya'nın, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nu da yanlarına alarak 1883 yılında oluşturdukları, tarihin ilk emperyalist devletler bloğudur. Bu birlik, sömürge alanlarını daha önceden aralarında paylaşan İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı bu devletlerin ellerindeki sömürgeleri ele geçirmek amacıyla oluşturulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü