Eğitim Sitesi

Hippocaust Nedir? Hippocaust Hakkında Kısaca Bilgi

Hippocaust Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Hippocaust:

Hamamlarda yer altından ısıtma sistemi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Değer: Bir nesnenin maddi ya da parasal karşılığı, değişim ortamı ya da benzeri bir standarda göre tahmin edilebilen miktar; ayrıca, nesnenin gerçek ya da olması gereken kıymetine, yararına ya da önemine göre göreceli statüsü.

    Sembolizm: Simgecilik de denir. Sanat yapımında biçim ve renk gibi somut değerlerin arkasında yatan anlamı öne çıkaran eğilim ve akım. Eğilim olarak Rönesans döneminden beri, özellikle alegorik temalı resimlerle bazı ölü doğalarda var olmakla birlikte bir akım olması 19.yy.a rastlar.

    Avlu: 1- Bir yapının veya yapı grubunun ortasında kalan üstü açık, duvarla çevrili alan. 2- En az üç yönden yapılar veya yüksek duvarlarla çevrili üstü açık mekân.

    Biçimbozma (Deformasyon): Özellikle güzel sanatlar alanında, fotoğrafta ve dansta, verilenleri doğadan alan ve belirli normların ya da normal biçimlerin bulunduğu kabul edilen görüntülerde, biçimi abartarak sunma, "normal" in göstergelerini tümüyle yok etmeden değiştirme. Biçimbozma da amaç daha güçlü bir etki yaratmak ya da güçlü bir anlatım sağlamaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü