Eğitim Sitesi

Hidroterapi Nedir? Hidroterapi Hakkında Kısaca Bilgi

Hidroterapi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hidroterapi:

Suyla yapılan kür.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Hidroterapi:

Hidroterapi su ile tedavi anlamına gelir. Doğal kaynak sularının barındırdığı mineraller ile yapılan bu tedavi sistemine vücut pozitif tepki verir. Vücudun herhangi bir bölümünde uygulanan hidroterapi başka bölgelerde de etkisini gösterir. Hidroterapiyi, özel mesaj seanslarında, mineral banyolarda ve daha birçok aktivite içinde kullanmak mümkündür.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Ergonomi: İnsanın kas gücünün üretimde verimli olarak kullanılmasını sağlamanın şartlarını inceleyen bilim dalı. Ergonominin amacı işgücü ve sermayenin üretkenliğini en çoğa çıkarmak için en ugun fiziksel ortamın yaratılmasıdır.

    Turizm Derneği: Yöresel, bölgesel veya ülkesel düzeyde kurularak amacı turistik varlık ve zenginlikleri koruyup değerlendirmek olan, bu konuda amatör ya da uzman kişilerden oluşan kuruluş.

    Kat Hizmetleri Bölümü: Konaklama tesislerinde, odalar bölümünün en faal kısmı olan kat hizmetleri bölümü olup odaların ve kat hizmetleri mekânlarının, dekorasyonu, bakımı, temizliği ve düzeninden sorumludur. Konaklama tesislerinde odaların yeni güne ve yeni müşterilere hazırlanmasından sorumlu bir bölümdür.

    Single Room: SGL. Tek kişilik, tek kişinin kaldığı bir oda.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü