Eğitim Sitesi

Hidrojene Yağ Nedir? Hidrojene Yağ Hakkında Kısaca Bilgi

Hidrojene Yağ Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Hidrojene Yağ:

Bitkisel yağların oda sıcaklığında katı halde kalmasını sağlayan kimyasal reaksiyon. Birçok margarinin üretiminde kullanılır. Margarin gıda sanayinde tereyağı yerine, tüketiciler tarafından masa da ve pişirmede kullanılır. Hidrojene etme sürecinin sonucunda katı margarinler önemli miktarda trans yağ asidi içerirler ki bunlar insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere sahiptirler (Hidrojene etmek ile ilgili bilgilere bakınız).

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Antioksidanlar: Vücudun olağan süreci ile oluşan serbest radikkallerin vereceği zarara karşı bizleri koruyan bileşenler antioksidanlar denir. Bazı antioksidanları vücut üretebilirken bazıları da sebze, meyve, kahve, çay, bitter çikolata vb pek çok besin ile alınabilir.

    Pantotenik Asit: Faydaları : Bazı hormonların üretimi, karbonhidrat ve yağların vücutta kullanımı, vitaminlerin kullanımı, normal büyüme, sinir sistemi işlevleri için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarSayılmaayacak kadar çok gıdada bulunur.

    Biotin: Faydaları : Karbonhidratların içindeki yağlı asitleri parçalamak ve proteinlerin bozunmasından doğan artıkları vücuttan atmak için gereken enzimler için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarKuruyemişler, kepekli tahıllar, sebzeler, meyveler, süt, sakatat etleri, bira mayası.

    Kardiyovasküler Hastalıklar: Felç, kalp krizi, yüksek kan basıncı(hipertansiyon) gibi kalbi ve kan damarlarını etkileyen hastalıklara verilen genel isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü