Eğitim Sitesi

Hidroelektrik Potansiyel Nedir? Hidroelektrik Potansiyel Hakkında Kısaca Bilgi

Hidroelektrik Potansiyel Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Hidroelektrik Potansiyel:

Su gücü ile elektrik enerjisi üretebilme kapasitesidir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yukarı Havza: Bir akarsu havzasının üst bölümü veya su toplama alanının üst kısmı (Örnek: Yukarı Fırat Havzası gibi)

    Biyoteknoloji: Canlı hücreleri ve mikroorganizmaları kullanarak biyolojik tekniklerle sanayi ve tıp alanın- da kullanmak üzere materyal üretimi.

    Delta: 1. Akarsuların denize ulaştıkları yerlerde taşıdıkları maddeleri biriktirmesiyle oluşan üçgen biçimli alüvyal ovalardır. Deltalar, taban seviyesi ovalarının bir çeşididir. Onlardan ayrılan yönü biriktirmenin deniz içinde olmasıdır. 2. Akarsuların taşıdıkları alüvyonlarını (taş - toprak) denize döküldükleri yerlerde biriktirmeleri ile oluşturdukları kıyı ovalarına delta denir. Bir kıyıda deltanın gelişebilmesi için; - akarsuyun bol miktarda malzeme taşıyor olması, - denizin derin olmaması, - gelgitin güçlü olmaması, - kıyıda güçlü akıntıların olmaması gerekmektedir.

    Dalgalar: Dalgalar, deniz ve göllerdeki kuzey sularının periyodik salınımlarıdır. Dalga oluşumunun temel nedeni rüzgarlardır. Deniz yüzeyini yalayıp esen rüzgarlar, sürtünme nedeniyle durgun sulara hareket kazandırır. Deniz yüzeyi pürüzlenir ve sürekli biçim değiştirir. Deniz yüzeyinin salınım hareketine dalgalanma deniz yüzeyinde beliren pürüze dalga denir. dersimiz.com Rüzgarlar dışında depremler, volkanik hareketler ve deniz altında çökmelerde dalgaları oluşturur. Bu tür dalgalara tsunami denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü