Eğitim Sitesi

Hidroelektrik Enerji Nedir? Hidroelektrik Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Hidroelektrik Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hidroelektrik Enerji:

Sudan elde edilen enerji türü.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Yamaç: Dağın veya tepenin herhangi bir yanı.

    Padişah: Osmanlı devletinde devlet başkanına verilen unvan, devlet yönetiminin başıdır. Devlet işlerinde son kararı vermek, orduya komuta etmek, büyük rütbeli devlet adamlarını atamak, savaş ve barışa karar vermek, halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak padişahın görevleri arasındadır. * Verdiği emirlere ferman adı verilirdi. * Fatih Sultan Mehmet'ten sonra Divan'a Sadrazamlar (Vezir-i Azam) başkanlık etmeye başlamışlardır.

    İç Geçerlik: Deneysel sonuçlara dayanarak yapılan çıkarsamaların deney sırasında meydana gelenleri doğru olarak yansıtmama olasılığı.

    Tarikat: Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir. "Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir." "Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir." "Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü