Eğitim Sitesi

Heterosis (melez gücü) Nedir? Heterosis (melez gücü) Hakkında Kısaca Bilgi

Heterosis (melez gücü) Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Heterosis (melez gücü):

Melezlerin atalarına göre kazandıkları üstünlük.

 

Biyoloji Terimi Olarak Heterosis (melez gücü):

Melezlerin atalarına göre kazandıkları üstünlük.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Dominant Gen(Baskın Gen): Bulunduğu canlıda, taşıdığı özelliği oluşturabilen genlerdir. Büyük harflerle sembolize edilir(A,B,C,D...). Örnek: siyah saçlılık, kıvırcık saçlılık, bezelyelerde sarı ve düzgün tohumluluk, uzun boyluluk...

    Biyoteknoloji: Özellikle DNA ve hücreyle ilgili konularda kullanılan biyolojik tekniklere verilen ad. Geniş bir terimle biyoteknoloji canlıların ya da onların öğelerinin yararlı ürünler üretiminde kullanılmasıdır. Biyoteknoloji çok yeni bir bilim dalı olarak bilinmesine rağmen biyoteknolojik uygulamalar çok eski yıllara dayanır. Şarap ve peynir yapımında mikroorganizmaların kullanımı ve çiftlik hayvanlarının seçilerek üretimi gibi yüzlerce yıl öncesinin uygulamaları biyoteknolojiye örneklerdir.

    Gen Terapisi: Virüsler kullanılarak hücrelerdeki genlerin bozuk olanları sağlam olanları ile yer değiştirebilir. Bu tekniğe gen terapisi denir. Gen terapisi sayesinde kalıtsal hastalıkların olumsuz etkileri ortadan kaldırılabilir. Böylece genetik hastalıklara sahip insanlar sağlıklı yaşayabilirler.

    Transkripsiyon: Bir DNA parçasından kopyalanan RNA sentezi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü