Eğitim Sitesi

Hendek Savaşı Nedir? Hendek Savaşı Hakkında Kısaca Bilgi

Hendek Savaşı Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hendek Savaşı:

Mekkeli müşriklerle 627 taihinde yapılan savaş, diğer ismi Ahzab'tır. Medine şehrinin etrafına hendek kazıldığı için bu isim verilmiştir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Kevser Suresi: Kevser suresi Kur'an-ı Kerim'in yüz sekizinci suresidir. Bu surenin özelliği Kur'an-ı Kerim'in en kısa suresi olmasıdır. O kadar kısadır ki sadece üç ayetten, on kelime ve kırk iki harften oluşur. O yüzden Kur'an-ı Kerim ezberleyenler arasında en gözde suredir.

    Hadesten Taharet: 1- Bazı ibadetleri yapmamıza engel olan kirliliğe hades denir. Taharet de temizlenmek anlamına geldiğine göre ibadetleri yapabilmemiz için temizlenmeye hadasten taharet adı verilir. Mesela namaz kılmak istiyorsan önce abdest almalısın. İşte bu hadesten taharet olur. 2- Namaz kılacak kimsenin gerekiyorsa boy abdesti alması, veya namaz abdesti alması, su bulamıyorsa teyemmüm abdesti alarak temizlenmesidir.

    Kudret: Allah'ın Subûtî Sıfatı. Gücü yetmek demektir. Allah sonsuz güç sahibidir. Kudret sıfatının zıddı olan acizlik, Allah hakkında düşünülemez. Evrende her şey Allah’ın güç ve kudretiyle olmaktadır.

    Hadîs-i Şerif: Peygamber (sav)' in sözlerine verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü