Eğitim Sitesi

Hemosiyanin Nedir? Hemosiyanin Hakkında Kısaca Bilgi

Hemosiyanin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hemosiyanin:

1. Eklem bacaklıların ve yumuşakçaların hemolenfinde bulunan, oksijeni bağlayan eleman olarak bakır içeren, mavi-yeşil renkli solunum pigmenti.

2. Bazı omurgasızlarda bulunan, demir yerine bakır içeren, mavi-yeşil renkli solunum pigmenti.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Timin: DNA yapısına katılan fakat RNA yapısına katılmayan bir primidin bazı.

    Trihibrit Çaprazlama: Üç karakter bakımından heterozigot olan bireylerin çaprazlanmasıdır. AaBbCc x AaBbCc Fenotip oranı: 27 : 9 : 9 : 9 : 3 : 3 : 3 : 1 27 birey ABC : 9 birey ABc : 9 birey AbC : 9 birey aBC : 3 birey Abc : 3 birey aBc : 3 birey abC : 1 birey abc

    Besin Kirliliği: Biyolojik ve kimyasal etmenler sonucu besinlerin doğal yapısının bozulmasına besin kirliliği denir.

    Koful: Hücrelerde bulunan içi sıvı dolu keselerdir. Bulunduğu hücrenin tipine göre çok farklı görevler yaparlar. (Depolama, sindirim, boşaltım...) - Tek zarlı yapıdadır. - Golgi, endoplazmik retikulum ve hücre zarından üretilir. - Görevi depolama ve hücrenin su dengesini ayarlamaktır. Görevlerine göre kofullar beş çeşide ayrılabilir. 1. Besin Kofulu: Besinlerin alınmasını sağlar. 2. Sindirim Kofulu: Alınan besinlerin sindirilmesini sağlar. 3. Boşaltım Kofulu: Atık maddelerin atılmasını sağlar. 4. Kontraktil (Vurgan) Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde içeri giren fazla suyu atan koful çeşididir. 5. Depo Kofulu: Su ve besin depolayan koful çeşididir. * Bitki hücrelerinde koful az sayıda ve büyükken, hayvan hücrelerinde koful çok sayıda ve küçüktür. * Genç bitki hücrelerinde koful çok sayıda iken, yaşlı bitki hücrelerinde tek ve büyüktür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü