Eğitim Sitesi

Heel (Of Club) Nedir? Heel (Of Club) Hakkında Kısaca Bilgi

Heel (Of Club) Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Heel (Of Club):

Club başının, shaft’la birleştiği son kısımdır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Stance: Golfçünün vuruş hazırlığında vuruş için ayaklarını yerleştirmesine vuruş duruşu denir. Üç şekli vardır: sqare ,open, closed stance.

    Backswing: Swing vuruşunun üç bölümünden ilkidir. Clup'ın, topun arkasından geriye ve omuz üzerine doğru bir kavis yaptırılarak kaldırılmasıdır. Hareketin bitim noktasında golf sopasının baş kısmı hedef doğrultusunu gösterir.

    Onarım Bölgesi: Sahanın oyun komitesince işaretlenen her hangi bir bölümü. Tanım, işaretlenmemiş olsa bile, kaldırılmak üzere istiflenmiş malzemeyi ve açılmış deliği de kapsar.

    Texas Scramble: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu bir takım oyunudur. Takımlar arası oynanır. Takımlar en fazla dört kişi olabilir. Oyun takım oyuncularının 1. tee den vuruşları ile başlar. Takım kaptanı oyuncuların yapmış olduğu vuruşlardan en iyisini seçer. Takımın diğer oyuncuları toplarını seçilen, aynı noktaya getirerek ikinci vuruşlarını yaparlar. Yine ikinci vuruşlar içerisinden en iyisi seçilerek üçüncü vuruşun yeri belirlenir. Buradan takım oyuncuları üçüncü vuruşlarını yaparlar. Oyun aynı şekilde devam ederek oyunculardan herhangi birinin topunu oynanan çukura sokmasıyla sonlanır. Ve böylece takımın Stroke Sayısı da belirlenmiş olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü