Eğitim Sitesi

Hedef Nedir? Hedef Hakkında Kısaca Bilgi

Hedef Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Hedef:

Yetiştirdiğimiz insanda bulunmasını uygun gördüğümüz, eğitim yoluyla kazandırılabilir nitelikte istendik özellik.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Hedef:

Nişan alınacak yer.

 

Atıcılık Terimi Olarak Hedef:

Ortasında işaretli bir göbek ve etrafında giderek büyüyen dairelerin olduğu araç.

 

Okçuluk Terimi Olarak Hedef:

Okları durdurabilecek nitelikte bir kitle üzerine konan,üzerine farklı renklerde iç içe daireler çizilmiş kağıt yüzeylerdir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Düzeltme: Öğrenme süreci sırasında öğrencilerin karşılaştıkları güçlüklerin ya da eksikliklerin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen işlemler.

    Alışkanlık: 1. Bir edim ya da etki karşısında canlı bir varlığın kazanmış olduğu değişmez tutum. 2. Bir şeyin sık sık yinelenmesi sonunda oluşan huy ve alışkı.

    Gerçekçi Eğitim: Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

    Okul: 1. Türlü bilgi, beceri ve alışkanlıkların belli amaçlara göre düzenli bir biçimde öğretildiği ve kazandırıldığı eğitim kurumu. 2. Öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden oluşan eğitim topluluğu. 3. Bir bilim, felsefe ve sanat kolunda belirli nitelik ve özellikleri bulunan akım, biçim ve görüşe verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü