Eğitim Sitesi

HBsAg Nedir? HBsAg Hakkında Kısaca Bilgi

HBsAg Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak HBsAg:

Hepatit B hastalığının tanısında kullanılır.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Ev Tozu Akarı: Halı, koltuk, yatak gibi ortamlarda bulunabilen insandaki deri döküntüleri ile beslenebilen eklem bacaklı türü. Ev tozu içinde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılardır. Akarların dışkıları ev tozuyla birlikte yayılır ve alerjik yanıta neden olur. Tüylü halılar, yün yatak, yorgan ve yastıklar pelüş oyuncaklar bunları bol miktarda içeren yüzeyler olduğundan ev tozu akarına alerjik kişilerin yaşadıkları ortamlardan uzaklaştırılmaları istenir.

    Antikor: 1- Vücuda giren herhangi bir yabancı maddeye karşı vücudun meydana getirdiği protein yapıdaki savunma maddesi. 2- Plazma hücreleri tarafından üretilen ve vücuda giren mikroplarla savaşımda rol oynayan proteinler. İmmünglobülinler (Ig) antikorlarla eşanlamda kullanılır.

    Genetik: 1- Kalıtım birimi olan genlerin yapısını, görevini ve bir dölden diğerine nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalı, kalıtım bilimi. 2- Kalıtım bilimi.

    Tansiyon: Tansiyon; kalp ve damar hastalıklarının habercisi olabileceği gibi felç geçirme riski ve böbrek hastalıkları hakkında da sinyal verir. Herhangi bir şikayetiniz olmasa da tansiyonunuzu muhakkak ölçmeniz gerekir. Ayda bir gün ve günde üç kez (sabah uyandığınızda, öğle yemeğinin ardından ve akşam dinlenme saatinizde) tansiyonunuzu ölçerek kaydetmek, kalp hastalığı yaşama riskinizi görmenizi sağlar. Genel olarak büyük tansiyonunuzu bilmenizde fayda var, bu tansiyon kalbin her nabızdaki kan pompalarken karşı olarak çalıştığı basıncı yansıtır. Büyük tansiyonunuzda 130 üstü hipertansiyon olarak kabul edilmeye başlar ve bu rakam 140'ı geçtiğinde artık tansiyonunuz çok yüksek demektir ve bir doktora başvurmanız gerekir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü