Eğitim Sitesi

Hazırlık Okulu Nedir? Hazırlık Okulu Hakkında Kısaca Bilgi

Hazırlık Okulu Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Hazırlık Okulu:

Öğretim dili İngilizce olan üniversitelerde yeni kayıt olan öğrencilerin dil bilgileri, bir yeterlik sınavı ile saptanır. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri programlarda öğrenimlerine başlarlar. Başarısız olanlar ise İngilizce eğitimi görürler. Bu eğitimi başarı ile tamamlayanlar esas alan eğitimine başlayabilirler.

Bir kısım üniversitede öğretim dili genellikle Türkçe olup belirli bazı programlar da öğretim yabancı dildedir. Bu programlara kayıt yaptıranlar da yabancı dil hazırlık eğitimine katılmak zorundadırlar. Yine öğretim dilleri Türkçe olan bazı üniversiteler, isteyen öğrencilere bir yıl yabancı dil eğitimi vermektedirler. Zorunlu olsun olması, yabancı dil eğitim süresi zorunlu lisans eğitim süresine dahil değildir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Bachelor of Music (B.M): Müzik doktorundan önceki akademik ünvan

    Katkı Kredisi(Harç): Katkı kredisinde, öğrenim kredisinden farklı olarak öğrenciye nakit para ödenmez, ancak öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönemlik harç miktarı devlet tarafından karşılanır. Öğrenci mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler şeklinde borcunu öder.

    Kredi Yurtlar Kurumu (KYK): Yüksek Öğretim kurumlarına yerleşme başarısını gösteren ve belirli şartları taşıyan öğrencilere, burs, öğrenim kredisi, harç kredisi ve barınma imkânı sağlayan kurumdur. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun amacı yüksek öğrenim öğrencilerinin; çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

    Öğrenim Harcı: Yükseköğretim öğrencilerinin her öğretim yılında, akademik takvimde belirtilen süreler içinde ödemek zorunda oldukları katkı payıdır. Örenim harcını ödemeyen öğrencilerin kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü