Eğitim Sitesi

Hazine Bonosu Nedir? Hazine Bonosu Hakkında Kısaca Bilgi

Hazine Bonosu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Hazine Bonosu:

Devletin kısa vadeli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çıkardığı 1 yıldan kısa ve iskontolu olarak işlem gören borçlanma senetleridir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Teftiş Kurulu: Bankanın günlük faaliyetlerini, iç kontrol biriminin denetim kapsamını ve bunlar dışında banka üst yönetiminin ihtiyaçları doğrultusunda belirleyeceği konuları denetlemekle görevli birim.

    Banknot: Taşıyana, üzerinde yazan miktarın ödenmesinin, çıkaran kuruluş tarafından garanti edildiği faiz taşımayan kıymetlerdir. Yasal ödeme aracıdır. TCMB, Türk lirası banknot basmaya yetkili tek kurumdur. (Banknote)

    Ön Ödemeli Kart: Bir hediye veya seyahat çeki olarak kullanılabilen ve belli bir önceden belirlenmiş para birimi baştan yüklenmiş olan kart.

    Benchmarking: Tezgah çalışması; bir kuruluşun kendi sektöründen veya dışından başarılı bir kuruluşu referans alarak karşılaştırma yapması ve daha iyi olmaya çabalaması; aynı sektörde çalışan şirketlerin birbirlerinin ürünleri üzerinde yaptığı inceleme, piyasa araştırması, pazarlama taktiklerinin belirlenmesi gibi etkinlikler; bir şirketin rakiplerinin üretimden yönetim şekline kadar tüm yöntemleri detaylı olarak incelemesi ve kendi şirketine adapte etmesi olarak adlandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü