Eğitim Sitesi

Hayalet Çemberler Nedir? Hayalet Çemberler Hakkında Kısaca Bilgi

Hayalet Çemberler Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Hayalet Çemberler:

Görüntü üzerindeki ya da çevresindeki ışık kaynaklarının ya da kuvvetli yansımaların doğrudan objektife girmeleri durumunda, görüntü üzerinde oluşmasına neden oldukları ışık halkaları; bu halkalar küçüklerse görüntünün seçilirliğini etkilemezler, ancak belirli bir büyüklüğü geçtikten sonra fotoğrafta seçilirlik kaybına neden olurlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Reflektör: Objenin karanlıkta kalan bölümlerine doğal ya da yapay başka bir kaynaktan gelen ışığı yansıtmak için kullanılan açık renkli ya da yansıtıcı yüzeye sahip aksesuar.

    Pixel: Bir CCD veya ekran teknolojisinde kullanılan çözünürlük bilgisindeki her bir noktayı ifade eder. Mesela 640×480 çözünürlüklü bir görüntüde 307200 adet nokta bulunur ki bu noktaların her birine pikxel denir. Çok fazla pixel daha büyük alana baskı ya da daha büyük görüntü bilgisi anlamına gelir.

    Brightness: Dijital bir görüntüdeki her bir pikselin siyahtan beyaz doğru olan parlaklık değeridir. Genellikle parlaklıkta 0 değeri siyahı, 255 değeri ise beyazı ifade eder.

    T-Gren: Standart filmlerdekilerden daha düz ve ışığa daha duyarlı gümüş parçacıklarından oluşan bir emülsiyona sahip ve çok yüksek detay yakalayabilen filmler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü