Eğitim Sitesi

Hava Kirliliği Nedir? Hava Kirliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hava Kirliliği:

İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hava Kirliliği:

Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Hava Kirliliği:

Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hava Kirliliği:

Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mitoz: 1- Bölünme yeteneği olan tüm ökaryot hücrelerin çekirdeğinde görülen, aynı kalıtsal özelliklere sahip iki çekirdek oluşmasını sağlayan hücre bölünmesi. 2- Ökaryotlarda iki yavru çekirdeğin oluşumuna yol açan çekirdek bölünmesi; bu yavru çekirdeklerin her biri orijinal çekirdeğinki ile aynı olan kromozom takımına sahiptir.

    Hidroliz: 1-Bir bileşikteki belirli bazı bağların arasına su girmesiyle bileşiğin parçalara ayrılmasıdır. Hidroksil grubu ayrılan bileşiğin bir kısmına, hidrojen atomu da öteki kısmına katılır. 2-Büyük moleküllere su katılarak yapı birimlerine ayrıştırılması.

    Pepsin: 1-Mide öz suyunda bulunan ve pepsinojenin HCl ile aktifleştirilmesi sonucu oluşan, proteinleri sindiren enzim. 2-Midedeki hücreler tarafından salgılanan bir proteolitik enzimdir. Yalnız çok asitli bir ortamda çalışır ve optimum etkisi pH 2'de görülür.

    Bazal metabolizma: Hayatın devamı için şart olan asgari metabolizma faaliyeti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü