Eğitim Sitesi

Habitat Nedir? Habitat Hakkında Kısaca Bilgi

Habitat Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Habitat:

1. Bireyin, bir organizmanın ya da başka bir varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam, onu etkileyen canlı ve cansız varlıklarla bütün etken ve koşulların toplamı.

2. Bir organizmanın(bitki ya da hayvanın) doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği, kendine özgü özellikler gösteren ortam.

3. Bir canlı türünün rahatça beslendiği, barındığı, ürediği yaşam alanına denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Habitat:

Bir organizmanın doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği yer.

 

Coğrafya Terimi Olarak Habitat:

En geniş anlamıyla habitat, bitki ve hayvan topluluklarının doğal yaşam ortamı olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımın kapsamındaki yaşam ortamının, yaşanabilirlik, özelliği, büyük bir önem taşımaktadır. Yaşanabilir ortamın bozulması ya popülâsyonun yer değiştirmesine ya da ortadan kalkmalarına yol açmaktadır. Günümüzde kentlerin genişlemesi, tarım alanlarının açılması ve sanayileşme sonucunda, habitatların bozulmasının, iklim türlerinin giderek azalmasına ve kimilerinin de yok olmasına neden olduğu görülmektedir.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Habitat:

Bir canlı türünün içinde doğal olarak yetiştiği, yaşayabildiği ve üreyebildiği yer.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Habitat:

1. Popülâsyon içindeki bireylerin biyosfer tabakasındaki kalıtsal yapısına uygun yaşama bölgesine habitat denir. Habitat canlının yaşadığı yerin adresidir.

2. Canlı organizmanın yaşam ortamıdır. Bu tanım kapsamındaki yaşam ortamının, yaşanılabilirlik özelliği, büyük bir önem taşımaktadır. Yaşanabilir ortamın bozulması ya popülâsyonun yer değiştirmesine ya da ortadan kalkmalarına yol açmaktadır.

Günümüzde kentleşmenin artması, tarım alanlarının açılması ve sanayileşme sonucunda, habitatların bozulmasının, iklim türlerinin giderek azalmasına ve kimilerinin de yok olmasına neden olduğu görülmektedir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Geometrik Dizi: 2-4-8-16-32-64 şeklinde devam eden bir artış şekli.

    Meroblastik Bölünme: Hücre bölünmesinin, yumurtanın belirli bir kısmında gerçekleşmesi.

    Alkalilettirme: Baz ilave etmek.

    Rodopsin: A Vitaminin bir türevi ile bir protein olan opsinden yapılmış gözün retinasındaki bir maddedir. (görme erguvanı) Beyne bir impuls göndermek üzere reseptör hücreyi uyaran ışık tarafından bir kimyasal reaksiyon başlatılır ve görme gerçekleştirilir. Işık fotonunun ilk olarak çarptığı bir çeşit protein.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü