Eğitim Sitesi

Günlük Nafileler Nedir? Günlük Nafileler Hakkında Kısaca Bilgi

Günlük Nafileler Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Günlük Nafileler:

Günlük müstehap namazlar.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ahd-i Atik: 1- Eski sözleşme, anlaşma; Tevrat. 2- İsrailoğulları'na Hz. İsa'dan önceki peygamberler aracılığıyla indirilen kitaplara verilen isim. (Tevrat, Zebur ve Mezmurlar) 3- Hristiyanlara göre, İncil'den önceki mukaddes kitaplar; Tora, Neviîm ve Ketubim.

    Allah'ın Zati Sıfatları: Allahın zati sıfatları Allah'a has, ona özel sıfatlardır. Başka varlıklarda bulunmaz. Vücud : Allah'ın var olması demektir. Kıdem : Allah'ın varlığının başlangıcı yoktur. O her zaman vardır. Bekâ : Allah'ın varlığının sonu yoktur. Onun varlığı sonsuzdur. Vahdâniyyet : Allah'ın bir olması demektir. Eşi, ortağı ve benzeri yoktur. Muhâlefetün lil havâdis : Allah'ın yarattığı varlıklara benzememesi demektir. Kıyam bi nefsihî : Allah'ın varlığı kendisindendir, var olmak için başka bir varlığa muhtaç değildir. Her Müslümanın, Allah'ın bütün kemâl sıfatlarına sahip, noksan sıfatların hepsinden de uzak olduğuna inanması farzdır.

    Harem Bölgesi: Sözlükte yasak bölge anlamına gelen "Harem Bölgesi" Mekke ve çevresine verilen bir isimdir. Mekke ve çevresine bu ismin verilmesi, zararlılar dışındaki hayvanlarının öldürülmesinin ve bitkilerinin koparılmasının yasak olması sebebiyledir.Harem bölgesinin sınırlarını ilk defa Cibrîl'in rehberliğiyle Hz. İbrâhim (a.s.) belirlemiş, sınırları gösteren işaretler daha sonra Hz. Peygamber (a.s.) tarafından yenilenmiştir. Bu sınırların Kâ'be'ye en yakını, Mekke'ye 8 km. mesafede Medine istikametinde"Ten'îm"; en uzak olanları ise Tâif yönünde "Ci'râne"ve Cidde istikametinde Hudeybiye yakınlarında "Aşâir"dir.Diğerleri; Irak yolu üzerinde "Seniyyetülcebel", Yemen yolu üzerinde "Edâtü Libn" ve Arafat sınırında "Batn-ı Nemîre"dir. Kur'ân-ı Kerîm'de Kâ'be'ye "el-beytü'l-harâm" (Mâide5/2) onu çevreleyen mescide "el-mescidü'l-harâm" (İsrâ 17/1)denildiği gibi, bu mescidin içinde bulunduğu Mekke şehri de"harem" (Kasas 28/57, Ankebût 29/67) yani "saygıya lâyık" sözüyle vasıflandırılmıştır.

    Yörünge: 1-Yürüyen bir noktanın izlediği veya çizdiği yol. 2-Bir gök cisminin hareket etmesi süresince aldığı yol.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü