Eğitim Sitesi

Gündem (Genel Kurul) Nedir? Gündem (Genel Kurul) Hakkında Kısaca Bilgi

Gündem (Genel Kurul) Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Gündem (Genel Kurul):

Genel Kurul'da görüşülecek konuların sırasıyla yer aldığı ve bir kitapçık şeklinde basılan belgedir. Genel Kurul'un toplandığı her gün milletvekillerine, bakanlıklara ve ilgili kuruluşlara dağıtılır. Gündem TBMM internet sayfasında da yer alır.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Kâtip Üye: Genel Kurul'da Genel Kurul'a hitaben evrakları okuyan, tutanak özeti, yoklama ve oy sayımı gibi hususlarda görevi olan Başkanlık Divanı üyesidir.

    İçtüzük: Yasama, denetim ve diğer görevleri yerine getirme sürecinde TBMM'nin iç işleyişini, faaliyetlerini ve bu işleyiş ve faaliyetlerin ortaya çıkardığı yapıları düzenlemek amacıyla çıkardığı hukuki düzenlemedir.

    Karar: TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM içtüzük değişikliği, komisyonlara üye seçimi, yabancı ülkelere asker gönderme gibi kararlar alabilmektedir.

    Komisyon Metni: Komisyonların görüştükleri kanun tasarı ve tekliflerine ilişkin hazırladıkları, komisyonda yapılan değişikliklerin işlenmiş olduğu, Genel Kurul'da görüşmelerin üzerinden yapılacağı tasarı ve teklif maddeleridir. Komisyon metni komisyon raporunun bir bölümünü oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü