Eğitim Sitesi

Gün-91 Nedir? Gün-91 Hakkında Kısaca Bilgi

Gün-91 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Gün-91:

Sap 90-100 cm uzunluğunda, başakları Beyaz kılçıklı, daneler, küçük, kırmızı renkli, camsı oval yapıda, Kışa ve kurağa dayanması iyi, Sürme, rastık, kahverengi ve kara pasa karşı dayanması orta, Sarı pasa toleranslı ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Seyhan-95: Bitki boyu 80-95 cm olup, Başakları beyaz renkli kılçıklı, Başak uzunluğu 7-9 cm'dir. Taneleri beyaz renkli, sert yapıda ve oval şekillidir. 1000 tane ağırlığı 40-42 gramdır. Kışa ve kurağa orta derecede dayanıklıdır. Kahverengi ve sarı pasa dayanıklı, septoria'ya karşı hassas ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Bekleme Süresi: Pestisitin kullanımından sonra ürünler üzerindeki kalıntı miktarının tolerans değerlerinin altına düşmesi için geçmesi gereken süreye denir.

    Taban Suyu: Serbest bir su tablasında bulunan yeraltı suyu.

    Bolal 2973: Kılçıklı beyaz kavuzlu, orta boylu, kurağa ve yatmaya dayanıklı, soğuğa dayanıksız, dane dökmeyen, pas ve sürmeye karşı hassas, ekmeklik kalitesi iyi, bin dane ağırlığı 38-39 gr. olan daha çok Orta Anadolu' da yetiştirilen kırmızı yarı sert buğday çeşidi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü