Eğitim Sitesi

Gübre Nedir? Gübre Hakkında Kısaca Bilgi

Gübre Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Gübre:

1- Tarımda faydalanılan araziye, toprağın verim gücünü yükseltmek ve ürün miktarını artırmak için atılan, bitkilere besin maddeleri sağlayan organik ve kimyasal maddeler.

2- Toprağa serpilerek veya içine karıştırılarak destekleyebileceği bitki gelişimini arttıran doğal ve sentetik olarak elde edilen her tür madde, tezek ve nitrojen, fosfor ve potasyum içeren bileşimler. Sentetik gübreler toprağın verimini oldukça arttırmaktadır ancak yüksek üretim enerjisi gerektirmektedirler çünkü nitrojeni amonyum içerisinde sabitlemek için fosil yakıtlardaki hidrojene ihtiyaç duymaktadırlar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gübre:

Verimini arttırmak için toprağa dökülen her türlü hayvan dışkısı,kimyasal veya bitkisel madde.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Dağdaş-94: Sap 90-110 cm uzunluğundadır. Başak beyaz kılçıklıdır. Dane beyaz renkli ve oval şekillidir. Camsı sayılabilecek yarı sertlikte olup, 1000 tane ağırlığı 35-40 gr'dır. Kışa, kuraklığa ve yatmaya dayanması iyidir. Rastığa karşı hassas olup, yaprak hastalıklarına tarla şartlarında dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

    Ortalama Verim: Bir malın üretilen miktarının, bunu meydana getirmek için gerekli üretim faktörlerine bölünmesiyle bulunan üretim miktarıdır.

    Ekonometri: Ekonomik olaylar arasındaki ilişkilerin belirlenmesini, bu ilişkilerin matematik fonksiyonlarla belirtilmesini ve bu fonksiyonların doğruluklarının gözlemlere dayanılarak istatistiki metotlarla test edilmesini amaçlayın bir ekonomik araştırma dalıdır.

    Tür: Canlıların sınıflandırılmasında en küçük birim türüdür. Birbirleriyle çiftleşebilen kısır olmayan, döller oluşturabilen, ortak bir kökene sahip, yapı ve görev bakımından benzer organizmalardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü