Eğitim Sitesi

Grid Nedir? Grid Hakkında Kısaca Bilgi

Grid Terimi Hakkında Bilgiler

Formula-1 Terimi Olarak Grid:

Sıralama turları sonucuna göre otomobillerin start öncesi yarışa başlamak için çift sıra halinde yer aldıkları alan.Gridde,pol pozisyonundaki otomobil ile yandaki sıranın başında olan2.sıradaki otomobil arasında uzunlamasına 8 metre,aynı sıradaki her otomobilin arasında da 16 metrelik mesafe bulunmak zorundadır.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Grid:

Haritalar, hava fotoğraflarını ve uydu görüntüleri üzerine çizilen ve koordinatları gösteren birbirini dik olarak kesen homojen çizgiler, koordinat çizgileri.

 

    Benzer Formula-1 Terimleri

    Padok: Her pistte yer alan bu özel bölüm,pit alanı ve garajların hemen arkasında bulunur ve Grand Prix'in merkezidir.Formula1 takımlarının operasyonların alanı olan bu bölümde takımların,motor ve lastik üreticilerinin nakliye araçları ile ikram amacıyla kullandıkları karavanlar ve basın merkezi yer alır.

    Şampiyon puanı: Pilotlara ve takımlara ayrı ayrı verilen puanlar. Eski puan sistemine göre: 1.-10, 2.-8, 3.-6, 4.-5, 5.-4, 6.-3, 7.-2 ve 8.-1 puan almaktaydı. Yeni sistemde ise 1. 25, 2. 18, 3. 15, 4. 12, 5. 10, 6. 8, 7. 6, 8. 4, 9. 2, 10. 1 puan almaktadır. Takımlara ise her iki pilotunun toplam kazandıkları puan verilir.

    Formula 1: Motor sporlarının en son aşaması,zirvesi.

    Şikan: Hızlı pistlerde otomobillerin yavaşlamaları amacıyla,pistin uzun düzlüklerine yapay olarak yerleştirilen bir dizi sert viraja verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Formula-1 Terimleri Sözlüğü