Eğitim Sitesi

Grana Nedir? Grana Hakkında Kısaca Bilgi

Grana Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Grana:

1- Kloroplâstların ışık reaksiyonlarının gerçekleştiği yerdir. Yapısında klorofil molekülü vardır.

2- Kloroplast içindeki ardışık klorofil, protein ve lipid tabakalarını taşıyan ve fotosentezin işlevsel birimi olan küçük yapılardır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Grana:

Kloroplastlar içindeki klorofil taşıyan yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Refleks: Verilen bir uyartıya karşı doğuşsal, otomatik ve istemsiz bir tepki şekli olup işe karışan sinirlerin anatomik ilişkileriyle saptanır.

    Metabolizma: 1. Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur. 2. Bir organizmada meydana gelen kimyasal reaksiyonların tümü ya da bu reaksiyonların bir bölümü (solunum metabolizması gibi). 3. Canlı organizmada veya canlı hücrede meydana gelen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal olayların tümü. 4. Organizmadaki yapım ve yıkım tepkimelerinin tümü metabolizma olarak adlandırılır.

    Petal: Taç yapraklar. Bir çiçeğin başkalaşıma uğramış renkli yapraklardan oluşmuş halkası. Sepal halkasıyla stamen halkalarının arasında bulunur. Tipik parlak renkleri ve çekici kokularıyla tozlaşmayı sağlamak için böcek ve kuşları çeker.

    Sistron: Biyokimyasal işlevde genetik birim. Bir peptid zincirde aminoasit dizilişini tayin eden DNA'daki nükleotid çiftlerinin diziliş sırası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü