Eğitim Sitesi

GPS Nedir? GPS Hakkında Kısaca Bilgi

GPS Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak GPS:

Global Positioning (Global Konumlandırma) veya GPS, kullanıcıların yönelimi hesaplayan bir alıcı aracılığıyla göreli konumlarını belirlemelerini sağlayan bir navigasyon aracıdır. GPS acil durumlarda kullanıcının konumunun belirlenmesine de yardımcı olur ve genellikle diğer uygulamaların içinde kullanılır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Portatif Model: Portatif klimalar hem ev uygulamaları hem de küçük ticari uygulamalar için çok yönlülük ve enerji verimliliği sunar.

    PBX (Private Branch Exchange): Abone sistemine dayanan sayısal veya analog telefon santralı, özel veya herkese açık telefon ağlarını birbirine bağlamak için kullanılır.

    SMS: Short Message Service (Kısa Mesaj Servisi) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların telefonu ile kısa metin mesajları yazmasını ve göndermesini sağlar. 160 karakter uzunluğunda mesajlar cep telefonları arasında alınıp, gönderilebilir.

    Bas Konuş: Cep telefonlarında bulunan ve kullanıcılara bire bir veya bire çok kişiyle tıpkı bir telsiz gibi iletişim kurma kabiliyeti sağlayan bir sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü