Eğitim Sitesi

Görünür Evren Nedir? Görünür Evren Hakkında Kısaca Bilgi

Görünür Evren Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Görünür Evren:

Evrenin görülebilen kısmıdır. Teknoloji ilerleyip daha güçlü teleskoplara sahip olundukça görünen evrenin sınırları da genişlemektedir. Günümüz teknolojisine göre görünen evren 14 milyar ışık yılı yarıçaplıdır. Evrenin kendisinin ne büyüklükte olduğu ya da evrenin sonlu mu, sonsuz mu olduğu henüz cevaplanamamış sorulardır.
Evrenin gerçek boyutları, görünür evrenden muhtemelen çok daha büyüktür. Evren sonsuz değilse de, görünür evrenimiz çok daha büyük bir bütünlüğün içerisinde küçücük bir nokta kadardır.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Gökada: 1. On milyon ila bir milyar arasında yıldız ve bu yıldızların hammaddeleriyle artakalanlarını barındıran dev yıldız toplulukları. 2. Bir araya gelmiş yıldız topluluklarıdır.

    Alçalma: Kabarma-alçalma olayında suların indiği dönem.

    BIOPAN (Uzaya Mikroorganizma Taşıma Projesi): Uzayda biyolojik denemeler projesidir. 1992-1999 yılları arasında BIOPAN Dünya yörüngesinde Rus uydusu üzerinde dört görev gerçekleştirmiş, on altı deneme yapmıştır. Bu çalışmanın amacı mikroorganizmaların uzayda yaşayabilirliklerini araştırmak, aynı zamanda radyasyon ile vakuma maruz bırakılan ve sadece vakuma maruz bırakılan hücrelerdeki DNA hasarını tespit etmektir.

    Angström: Işığın dalga boyu ölçümünde kullanılan uzunluk birimi (10 üstü -8 cm).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü