Eğitim Sitesi

Görüntü Sensörü Nedir? Görüntü Sensörü Hakkında Kısaca Bilgi

Görüntü Sensörü Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Görüntü Sensörü:

1- Dijital fotoğraf makinelerinde ışığa duyarlı olan ve görüntünün oluşturulmasını sağlayan bölümdür. CCD veya CMOS tipinde olan bu bölümün kalitesi ve içindeki ışığa duyarlı hücrelerin sayısı elde edilecek fotoğrafın kalitesini ve çözünürlüğünü belirler.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Fixed Focus: Genelde maksimum alan derinliği ile çekim sağlayan, önceden fabrikasyon olarak belirlenmiş bir sabit odak mesafeli objektifi ifade eder.

    Parlaklık: Bir objenin aydınlık ve karanlık bölgeleri arasındaki dengedir. Parlaklık, değerler arasındaki farkların yoğunluğuna ilişkinken, kontrast en aydınlık ve en karanlık değerler arasındaki farktır.

    Geliştirilmiş Fotoğraf Sistemi: 35 mm fotoğraf makinesini öğrenmekle zaman harcamak istemeyen bir kullanıcı için Kodak'ın fotoğraf çekimini kolaylaştırma girişimidir. 35mm filmin 36mm enine oranla, IX240 olarak adlandırılan bu filmin eni 24 mm. dir. Aynı boyutta basımı sağlamak amacıyla daha yüksek oranda büyütülmeden dolayı, APS'deki grenler daha belirgin olacaktır.

    Akromatik renk: Işıktaki farklılıkların tondan yoksun bir şekilde ayırt edilmesiyle oluşan renk: siyah, beyaz ve gri gibi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü