Eğitim Sitesi

Görüntü İşleme Nedir? Görüntü İşleme Hakkında Kısaca Bilgi

Görüntü İşleme Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Görüntü İşleme:

Sayısal görüntülerin kullanıcının amacına uygun geliştirilmesi, iyileştirilme, geometrik olarak düzeltilmesi gibi tüm değiştirme işlemleri, sayısal görüntü işleme.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    İkincil Renkler Sistemi: Tüm renklerin camgöbeği, morumsu kırmızı ve sarı renklerin birleşimi ile elde edilebileceği ilkesine dayanan, basım işlerinde ve renkli fotoğrafçılıkta kullanılan renk sistemi, çıkarmalı renkler sistemi.

    Konveks: Dışbükey. Çokgenlerin, ya da üç boyutlu nesnelerin niteliğini belirten ve çokgenin kenarları ya da cismin yüzeyindeki hiç bir doğrunun şekli içinde bir uzantısının bulunmadığını gösteren özellik.

    Ayırma Gücü: Analog fotoğraflarda ayırt edilebilecek nesne büyüklüğü ile ilgili ve 1 mm deki ayırt edilebilen çizgi çifti ile tanımlanan özellik, bir tür çözünürlük.

    Metrik Kamera: Merkezsel izdüşümü olabildiğince doğru bir biçimde gerçekleştiren, optik sistemi yüksek nitelikli, izdüşüm merkezi ile izdüşüm düzlemi arasında ilişkiyi sağlayan iç yöneltme elemanları bilinen özel kamera, fotogrametrik kamera, ölçü kamerası

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü