Eğitim Sitesi

Görüntü Geçişi Nedir? Görüntü Geçişi Hakkında Kısaca Bilgi

Görüntü Geçişi Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Görüntü Geçişi:

Farklı kameraların ya da görüntü kaynaklarının verdiği görüntüleri birbirine eklemek suretiyle birinden diğerine değiştirerek bir görüntüden diğerine geçmek.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Atık: Üretimden tüketime kadar olan tüm aşamalarda ortaya çıkan ve kullanıcının artık işine yaramayan ve çevre için zarar oluşturan her türlü madde.

    Haber Değeri: Tarihsel süreç içinde genel kabul görmüş evrensel habercilik kuralları çerçevesinde, olay/olgu/fikir/sorunun kitlelere haber olarak verilebilmesi için taşıması gereken zamanlılık, mesafe, önemlilik, ilgi çekicilik, ilginçlik, yakınlık, tanınmışlık, geçerlilik, sıklık, bolluk, benzerlik, insan ilgisi, bağlantılar, seçkincilik, kişisellik, olumsuzluk gibi özellikler.

    Proje: Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

    Sponsor: Adını, markasını, logosunu, imajını, faaliyetlerini veya ürünlerini tanıtmak amacıyla programlara yönelik katkı yapan, yayın hizmetinin sağlanmasıyla veya görsel ve/veya işitsel eserlerin üretimiyle bağlantılı olmayan gerçek veya tüzel kişiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü