Eğitim Sitesi

Gönderici Nedir? Gönderici Hakkında Kısaca Bilgi

Gönderici Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Gönderici:

Kaynaktan gelen mesajı iletici, araç ve yöntemleri takip ederek ulaştıran kişi.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Gönderici:

İletiyi alıcıya ileten kişi ya da kurum.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Alıcı: Kaynaktan gelen mesajın iletici, araç ve yöntemleri takip ederek ulaştığı kişi.

    Forum: Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı. Panelin devamında yapılan, dinleyicilerin de tartış-maya katıldığı konuşmalardır. Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir. İşte tartışmanın dinleyicilere de geçtiği bu tür tartışmalara forum denir. Forum da diğer tartışma türleri gibi bir başkan tarafından yönetilir. Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

    Karakter: Başkalarına benzemekten çok, başkalarından farklılıkları ve sadece kendine has değer ve nitelikleriyle belirginleşen kahraman.

    Tezkire: Klasik İslam edebiyatlarında ünlü olmuş kişilerin-özellikle şairler-biyografilerini ve sanatçı kişiliklerini anlatıp çalışmalardan örnekler veren eserlerin genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü