Eğitim Sitesi

Göktaşı Çukuru Nedir? Göktaşı Çukuru Hakkında Kısaca Bilgi

Göktaşı Çukuru Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Göktaşı Çukuru:

Göktaşlarının yeryüzüne çarpması sonucu oluşan kenarları yuvarlak, çanak şeklindeki yapılardır. Göktaşı çukurları çok nadir oluşur, çünkü göktaşlarının büyük bir bölümü dünya yüzeyine ulaşmadan atmosferde parçalanırlar.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Aydınlanma: Bir cismin birim yüzeyine düşen ışık akısı.

    Sürekli Tayf: Salma ve soğurma çizgileri bulunmayan ışınım tayfı. Böyle bir tayfı, sıcak bir katı, sıvı yada yüksek basınç altındaki gaz verir.

    Bağıl Bolluk: Bir topluluk içinde istenilen tek bir çeşidin bolluğunun bütün niceliğe oranı. "Mutlak bolluk" için verilen örnekte, göktaşında demirin bolluk oranı 50/550, yıldız tayfında metal çizgilerinin bolluk oranı 25/180 dir. Bir bölgede 120 yıldızın parlaklığı ölçülmüş, 8 ve 9. uncu kadirler arasında 35 yıl sayılmışsa, bu aralık için yıldız bolluğu 35, bolluk oranı 35/120 dir.

    Uzay Araştırma Uyduları: Uzay araştırma uyduları, uzay sondaları olarak bilinir. Uydular bir yörüngede olan nesneler olarak tanımlanmalarına karşın uzay sondaları güneş sisteminin derinliklerine doğru yol alır. Yine de tasarımları ve işlevleri açısından yörüngeli uydulara benzer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü