Eğitim Sitesi

Göçebe Nedir? Göçebe Hakkında Kısaca Bilgi

Göçebe Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Göçebe:

Bir yerde kalıcı olarak yerleşmiş olmayıp mevsime veya başka koşullara bağlı olarak yer değiştiren topluluk.

 

Coğrafya Terimi Olarak Göçebe:

Sürekli olarak belirli bir meskende oturmayan.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Göçebe:

Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla birlikte yer değiştiren, yerleşik olmayan kimse veya topluluk.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Göçebe:

Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla yer değiştiren, yerleşik olmayan (kimse veya topluluk).

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Göçebe:

Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla yer değiştiren, yerleşik olmayan kimse veya topluluk; göçer, göçkün.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tırpan: Ekin, ot ve benzeri şeyleri biçmeye yarayan, uzun bir sapın ucuna tutturulan, çelikten yapılmış, hafifçe kıvrık, uzun, sırtı kalınca ve bombeli, keskin ağızlı bir tür orak.

    Hammurabi Yasaları: Günümüze kadar ulaşmış, en eski, en eksiksiz ve kusursuz Babil yasalarıdır. Hammurabi'nin hükümdarlığının sonlarında onun yargıç olarak verdiği yargısal kararların derlenmesiyle ortaya çıkmıştır. Kabile geleneklerinin çok ötesinde bir gelişme düzeyini yansıtan yasalar kan davasını ve kişisel misillemeyi kabul etmezken, kısasa kısas (göze göz, dişe diş) ilkesine dayanmıştır. Halkın görebileceği bir yere 2.5 metre yüksekliğinde, 28 sütun üzerine yazılmıştır. 280'den çok maddeden oluşan bu yasalarda, usül, ceza, medeni hukuk ve kamu hukuku ile ilgili hükümler yer almıştır.

    Yarlıkamak (Yarlıgamak): Eski Türkler'de buyurmak, haşmetle yapmak, bağışlamak, esirgemek, korumak.

    Basit Devlet: Hukuk birliğinin bulunduğu devlet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü