Eğitim Sitesi

Glisemik İndeks(GI) Nedir? Glisemik İndeks(GI) Hakkında Kısaca Bilgi

Glisemik İndeks(GI) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Glisemik İndeks(GI):

Glisemik İndeks, karbonhidrat bazlı yiyecekleri sıralamada kullanılan besinsel bir içerik birimidir. Glisemik Endeks, midedeki yiyeceğin kan şekeri seviyesini yükselteceği dereceyi öngörür.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Selülöz: Sadece bitkisel besinlerde bulunan bir polisakarit. Çok sayıda glikozdan oluşmuştur. İnsan gövdesinde sindirilmez. Bağırsak hareketlerini hızlandırır ve boşalmasını kolaylaştırır.

    Boş Zaman Aktiviteleri: Egzersiz, spor, klüp faaliyetleri, hobiler gibi kişinin boş zamanlarını değerlendirmek için gerçekleştirdiği faaliyetlere verilen genel isimdir.

    İz Mineraller: Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.

    Serbest Radikaller: Vücutta doğal olarak oluşan, çok aktif olduğu için başka metabolik süreçlere karışan ve normal işleyişi aksatan etmenlerdir. Sigara içmek, hava kirliliği gibi dış etkenlere maruz kalmak serbest radikalleri arttıracaktır ve eğer vücuttaki antioksidan seviyesi kontrol edilemezse hücrelere zarar verebilirler. Antioksidanlar serbest radikalleri bağlayarak zarar vermeleri önlerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü