Eğitim Sitesi

Gizli Etek Bastırma Dikişi (Blind Hemming Stitch) Nedir? Gizli Etek Bastırma Dikişi (Blind Hemming Stitch) Hakkında Kısaca Bilgi

Gizli Etek Bastırma Dikişi (Blind Hemming Stitch) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Gizli Etek Bastırma Dikişi (Blind Hemming Stitch):

Gizli dikiş olarak da bilinen bu küçük el dikişi genelde bir kumaş parçasını diğerine (örn. bir pervazı bir dikiş payına) tutturmak için kullanılır. dersimiz.com Aynı zamanda, iki veya üç düz dikişi ve bir geniş zikzak dikişi içeren makine dikişi, kıvrım yerlerini görünmeyecek şekilde dikmek ve kabuk pli yapmada kullanılır.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Çin Top Düğmesi (Chinese Ball Button): Bir kordonu veya kumaş fitili sıkı bir topa sararak yapılır; kopça ile bağlantıda kullanılır.

    Bel Yeri Çizgisi (Waistline): Bir kurdelenin veya kurdelenin doğal olarak kalçaların üzerinde oturduğu, bel etrafındaki yatay çizgidir. Bir pervaz, lastik kılıfı veya şerit düzenlemesi ile tamamlanabilen veya bir bel bandının eklenebileceği giysinin bel kenarı; bir kalıbı değiştirirken önemli bir ölçüm.

    Heavy jersey: Ağır süprem.

    Kompleks Fransız Eğrisi (Complex French Curve): Fransız eğrisine benzer ancak kalıp parçalarında düz kenarları ölçmede kullanılan ölçme aleti. Aynı zamanda düğme iliği kılavuzları ve dikiş payı izleri de var.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü