Eğitim Sitesi

Gıda Kaynaklı Hastalık Nedir? Gıda Kaynaklı Hastalık Hakkında Kısaca Bilgi

Gıda Kaynaklı Hastalık Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Gıda Kaynaklı Hastalık:

Gıda kaynaklı hastalıklar vücuda gıda yoluyla giren doğal olarak zehirli ya da bulaşıcı olan ajanların sebep olduğu hastalıklardır. Her birey gıda kaynaklı hastalıklar konusunda risklidir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kolesterol (HDL): Lipitlerin (yağ) ve proteinlerin bileşimi olan Lipoproteinler kan içerisinde lipitlerin taşınma şeklidir. Yüksek yoğunluklu Lipoproteinler vücut hücrelerinden yağı karaciğere taşırlar ve böylece atılabilir (safra ile) Bu nedenle HDL Kolesterolü "iyi" kolesterol kabul edilir. HDL kolesterol seviyesi ne kadar yüksek olursa Koroner Arter (kalp-damar) Hastalıkların riski o kadar düşük olur.

    Gluten: Bir çeşit proteindir ve özellikle tahılların yapısında doğal olarak yer alır. Alerjisi olanlar için etiketlerde gluten varsa, diğer alerjisi bilinen besinler gibi, mutlaka belirtilir.

    Öldürücü Kansızlık: B12 vitamini yokluğundan ya da bunun besinlerden emilmesini sağlayan bir maddenin yokluğundan ötürü sakat kan hücrelerinin oluşumudur.

    Mayalanmış Süt: Mayalanmış süt ürünleri, ayrıca kültür mandıra ürünleri veya kültür süt ürünleri olarak bilinir, laktik asit bakterileri olan laktobasilus, laktokokus ve lökonostok ile mayalanmıştır. Mayalanma süreci ürünün raf ömrünü uzatır ve ayrıca sütün sindirimini kolaylaştırır ve tadını arttırır. Mayalanmış süt ürünlerinin M.Ö. 10 000 yılından bu yana var olduğuna dair deliller vardır. Farklı tatlara sahip geniş bir kültür süt ürünleri yelpazesi sağlayacak kadar laboratuarlarda değişik laktobasili türü geliştirilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü