Eğitim Sitesi

Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time) Nedir? Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time) Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time) Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time):

Bu söz astrolojide fazla geçer ve yıldız zamanı demektir. Doğum haritası da yıldız zamanına göre çıkarılır. Güneş yerine ilkbahar noktasına bağlı zamandır. Birim 1 yıldız günüdür.

 

    Benzer Astroloji Terimleri

    Greenwich Meridyeni: Dünya saat ayarı Greenwich meridyenine göre yapılır. Greenwich'in bulunduğu boylam derecesi 0 olarak kabul edilir. Bunun doğusundaki boylamlarda Güneş daha erken doğar. Dolayısıyla saat daha ileridir. Greenwich'in batısında ise Güneş daha geç doğar ve dolayısıyla saat daha geridir.

    Doğum Haritası (Horoscope): Bir insanın doğduğu anda Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzünde çizdikleri şekillerin Dünyadan görülüşü. Yıldız Haritası olarak ta anılan doğum haritası doğum tarih, yer ve saatine göre çıkarılır. Bu harita insanın kişiliğini, yeteneklerini özelliklerini, gelecekteki durumunu ve başarı derecesini gösterir.

    Başucu (MC - Zenit): Doğum anı ve yerinde gökyüzünün tam başüstünde kalan yeri. Doğum haritasının en yüksek noktası. Buna 'Gökyüzü Ortası' da denilir.

    Birleşme (Conjunction): Doğum haritasının en önemli açılarından biri de budur. Bu durumda iki güç birbirlerinin üstüne düşebilir. Birleşme açısında iki gezegen arasında 8 derece kadar pay bırakılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Astroloji Terimleri Sözlüğü