Eğitim Sitesi

Gerçek Çözünürlük (Native Resolution) Nedir? Gerçek Çözünürlük (Native Resolution) Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçek Çözünürlük (Native Resolution) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Gerçek Çözünürlük (Native Resolution):

Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Roaming: Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

    MMS: Multimedia Messaging Service (Multimedya Mesajlaşma Servisi) olarak da bilinen bu sistem, kullanıcıların mobil aygıtlarıyla metin, görüntü, video ve ses gönderip almalarını sağlar.

    Yanma Sorunu (Burn-in, İz): LCD TV’lerde izlenilen TV kanalındaki logo veya uzun süre duran sabit görüntüler, kanal değiştirilse dahi ekranda geçici veya ömür boyu kalıcı gölgelenmeler oluşturur. Ne yazık ki üreticiler TV logolarının yanma (burn-in) sorunlarına dahi garanti vermemektedirler.

    İnternet: Dünyadaki bilgisayarların birbirine bağlanmasını sağlayan, bilgisayarlar, router'lar ve kablo bağlantılarından oluşan global ağ.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü